Laura

Laura Tujula (LT, nykytanssi/showtanssi, kontakti-improvisaatio, katutanssi)


Olen Laura Tujula 22-vuotias nuori tanssija kotoisin Lappeenrannasta.

Olen tanssinut 8 vuotta showtanssia lappeenrantalaisessa urheiluseurassa, josta tanssiurani alkoi.. Samaisessa seurassa olin myös itse tanssiohjaajana nuorimmaisille tanssijoille kaksi vuotta.

Opiskelin tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummussa, josta valmistuin keväällä 2015, pääaineena nykytanssi. Opiskelujeni aikana olin mukana monenlaisessa produktiossa, muun muassa kiertueella tanssiryhmän kanssa Venäjällä kolmessa kaupungissa, esiinnyin Outokummun, Kuopion sekä Joensuun seuduilla erilaisten ammattilaisten teoksissa ja työssäoppimiseni tein Joensuun kaupunginteatterin musikaali näytelmässä.

Opiskelujeni päätyttyä muutin töiden perässä Mikkeliin, jonne pääsin toteuttamaan tanssinopettaja unelmani.

Olen motivoitunut oppimaan tanssin eri lajeja, rakastan opettamista ja asioiden jakamista ihmisten kesken. Tanssi on minulle tärkeä ilmaisutapa ja nautin keholla työskentelystä. Jokainen tanssia harrastava oppii käyttämään ja tuntemaan oman kehonsa, mikä on jokaiselle ihmiselle tärkeä. Pyrin parhaani mukaan kehittämään itseäni ja kouluttautumaan aina vain laajemmin tanssin maailmassa.

Kontakti-improvisaatiossa uskon ihmisten vuorovaikutukseen kosketuksen välityksellä. Kontaktilla haetaan yhteyttä toiseen/toisiin ihmisiin, paikkaan ja aikaan. Improvisaatio on hyvää harjoitusta kelle tahansa, vapauttavaa ja mukavaa. Tunneilla tutkitaan ja harjoitetaan eri tapoja työskennellä tanssijana yksin, yhdessä, fyysisessa kontaktissa tai ilman, mielikuvilla ja haasteilla.

Nykytanssi/Showtanssissa tunneillani harjoitetaan kehon fyysisyyttä, sekä ryhmädynamiikka. Eri musiikinlajeja tutkien ja niiden rytmin kuuntelu on suuri tekijä, joka avartaa myös tanssijan aisteja. Harjoitetaan yksilöllistä kehittymistä niin kuin myös ryhmässä esiintymistä. Nykytanssi on tanssitaiteen laji, joka sopii kaikille tanssinmielisille. Jos taas pidät energisestä ja vauhdikkaasta tanssimisesta, on show varmasti lajisi!

Katutanssissatärkeintä on luovuus. Ei ole oikea tai väärää liikettä, on vain rento ja hauska yhteinen meininki! Tunneilla harjoitetaan katutanssin tekniikka, kuin myös kehon lihaskuntoa, sekä huoltoa. Katutanssi sopii kaikille, jotka pitävät hauskasta ja "coolista" meiningistä!

Kuvateksti