CARMEN RODERGAS

Carmen Rodergas on katalonialainen tanssija, tanssipedagogi ja koreografi, jolla on yli 27v. kokemusta tanssinopetuksen parista.

Hän aloitti balettiopinnot 5 vuotiaana ja valmistui tanssijaksi ja tanssipedagogiksi vuonna 1997 Saksassa (Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Heidelberg-Mannheim). Hän on toiminut tanssijana Companyia Olga Roig- ja Companyia Juvenil de Ballet de Catalunya-ryhmissä. Opettajana hän on toiminut Suomessa, Saksassa ja Tsekkissä. Koreografina hän on osallistunut eri kevätnäytöksiin, tanssisatuihin, Tanssin päivän näytöksiin ja teatteriesityksiin.

Carmen toimii tanssikoulun rehtorina ja opettajana. Sen lisäksi hän keskittyy taiteelliseen työskentelyyn mm. Taiteen edistämiskeskuksen ja Etelä-Savon Kulttuurirahaston apurahoilla, hän käy taiteilijaresidenssijaksoilla ja toimii myös freelance esiintyjänä ja koreografina sekä tuottajana Suomessa ja ulkomailla, mm. katalonialaisessa ryhmässä Balla'm CI, Mikkelin Teatterilla, ja eri freelance projekteissa yhdessä muiden toimijoiden kanssa kuten Studio Wäkewä, Mikkelin kaupunki, Mäntyharjun kunta, Mielenterveys Seura (Mental Health Art Week), yms.

Mikkelin kaupungin kulttuuri-, nuoriso-, ja liikuntalautakunta myönsi Carmenille Mikkeli-palkinnon vuonna 2014 merkittävästä toiminnasta kaupungin kulttuurielämän hyväksi.